Daglig leder i Varde Investeringslaug

Den 9. juni ble konferansen «Den smarte, grønne dalen» arrangert for andre gang. Varde Investeringslaug ble lansert og vi kunne gledelig slippe nyheten om at næringslivstopp Hans Vigstad er ansatt som daglig leder.

Skjåkvær Hans Vigstad har lang erfaring som toppleder i IT sektoren. Fra 2011 til 2020 har han hatt ulike roller i Atea-konsernet før han i 2020 tiltrådte som visekonsernsjef i Visolit. Men når stillingen som daglig leder for investeringsfondet i hjemregionen ble sluppet var det en mulighet han ikke ville la gå fra seg.

«Det å bidra til å skape arbeidsplasser og lykkes med grønn vekst i distriktet og i min egen region motiverer meg veldig», sier Hans engasjert.

Den nyansatte daglige lederen har gjennom sine roller, erfaring med å både starte opp, selge og kjøpe virksomheter. I 2011 bygget han opp Ateas Outsourcingvirksomhet i Sverige fra pendlerbolig i Stockholm.
«Den langsiktige planen er å flytte hjem til Gudbrandsdalen. I mellomtiden gleder jeg meg til å bruke hytta som base og bli kjent med samarbeidspartnere, næringsliv og gründere i regionen. Gudbrandsdalen har stort potensiale, og jeg gleder meg til å bidra til at det settes fart på utviklingen", sier Hans.

Styreleder i Varde Investeringslaug, Per Oluf Solbraa er svært fornøyd med ansettelsen.
«Hans har lang og imponerende erfaring med å skape lønnsomme bedrifter, både nasjonalt og internasjonalt. Han har vært med på det vi håper flere virksomheter i Gudbrandsdalen skal – lykkes med vekst, skalering og internasjonalisering. Vi er heldige som har fått en så kvalifisert og motivert daglig leder på laget!»

Hans Vigstad starter i rollen 1. september 2022.

Grønn omstilling i hele regionen

I 2019 tok energiselskapene i Gudbrandsdalen initiativ til et forprosjekt som skulle bidra til å sette Gudbrandsdalen på kartet som en «smart, grønn dal». I dag er det Eidefoss, Skjåk Energi, Sparebank 1 Lom og Skjåk, Sparebank 1 Gudbrandsdalen og GE Holding som er eiere av prosjektet, og har en ambisjon om å bidra til grønn omstilling i hele regionen. SIVA partneren Skåppå har prosjektledelsen.

Fra prosjekt til storsatsning

Nå står vi på startstreken med satsningen, og skiller tiltaket ut fra prosjekt til virkelighet: Varde Investeringslaug ble stiftet i april 2022. 

Dette er det første investeringsfondet av sitt slag i Gudbrandsdalen. Gjøvik og Hamar regionene har allerede god erfaring med dette gjennom blant annet Komm-In og FirstSeed. Skal Innlandet og Norge lykkes med å nå målene med å redusere klimautslipp og samtidig øke verdiskapingen, må det investeres langt mer i omstillingen av bedrifter og grønne løsninger for framtida - og bedriftene selv må bidra. 

Varde Investeringslaug skal gjøre nettopp dette, og vi er heldige som har fått Hans med på laget!

 

Sammen skal vi rigge Gudbrandsdalen for framtida!