Fastprisen som ble tilbydd våre kunder i fjor høst, har gitt en grei og forutsigbar pris. 
Spotprisen svinger med blant annet nedbør, vind og gasspris. Etter hvert som magasinfyllingen i Sør-Norge har økt mye gjennom sommeren, har spotprisen falt.

 

Fastpris Eidefoss ikon.

 

Ingen videreføring i 2024

For å dempe skyhøye strømpriser, innførte regjeringen strømstøtte til husholdningskunder for snart 2 år siden. Denne ordningen skal videreføres ut 2024, og dekker det meste av strømpriser over 87,5 øre/kWh inkl. mva. Det er lite som tyder på gjennomgående høye priser i vinter, selv om vi selvsagt kan få perioder med kaldt vær som driver prisen opp.

 

Med bakgrunn i den tryggheten som strømstøtten gir, kommer ikke Eidefoss Strøm til å videreføre fastprisavtaler fra 01.01.2024, sier daglig leder Hans Ivar Kolden.  

 

Regjeringens strømtiltak

Fra 1. september 2023 beregnes strømstøtten time for time. Støttesatsene for hvert prisområde vil publiseres på NVE sin hjemmeside fremover. Den gamle strømstøtten tok utgangspunkt i gjennomsnittsprisen (i prisområdet du tilhører) pr måned. Staten dekket da 90 % av prisen over 87,50 øre. Strømstøtten etter 1. september tar utgangspunkt i spotprisen time for time. Staten dekker nå 90 % av prisen over 87,50 øre.

Regjeringen har innført en rekke midlertidige strømordninger. Du kan se oversikten over alle støtteordningene på Regjeringens hjemmeside.

Strømstøtte til idrettslag og frivillige organisasjoner

Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som administrerer strømstøtteordningen til frivillige lag og foreninger. Finn ut om din forening kan søke om strømstøtte.

Følg med i appen

Følg med på spotprisene dag for dag, og få full kontroll på strømforbruket ditt. Spar strøm, penger og miljøet med full oversikt og kontroll over forbruket ditt. Ved å slå på varslinger i Eidefoss-appen får du beskjed om når på dagen strømprisen er lavest.

 

Sjekk ut appen.

 

I appen får du også fakturaoversikt, prognose for både forbruk og kostnad, samt nyheter og strømtips fra oss til deg. Du kan også skreddesy din egen framside ved å velge dine egne favoritter som er viktig for deg.

 

 

Eidefoss app-bilder.