Presser strømprisene nedover

Prisen på strøm for denne uken ser ut til bli ca 1,7 øre/KWh for Sør-Norge, mens for Midt-Norge ser ut til å bli ca 4 øre/kWh.  Neste uke forventer vi fortsatt  veldig lave strømpriser, prisene i Sør-Norge antar vi fortsatt vil ligge rundt 2 øre/kWh mens prisene i Midt-Norge vil ligge noe høyere.  Vi har nå et høytrykk liggende over oss som gir tørt og varmt vær, rundt 4-5 grader varmere enn normalt. Det varme været gir mye snøsmelting og mye tilsig til vannmagasiner og elvekraftverk som er med på å presse prisene nedover.  

I tillegg til mye snøsmelting og lavt forbruk, er det nå også begrensninger på hvor mye strøm vi kan eksportere på strømkablene våre til utlandet. Det gjør at strømproduksjonen i Sør-Norge blir «låst inne», noe som gir ekstremt lave strømpriser for tiden!

Nyt det så lenge det varer

Det finnes også et marked for å selge og kjøpe strøm frem i tid, også kalt terminmarkedet. I dette markedet sendte aktørene prisen på strøm, særlig strøm levert i august og september, kraftig opp tidligere denne uken. Disse bevegelsene bekrefter det opplagte av dagens ekstremt lave priser ikke vil vare evig, men enn så lenge er det bare å nyte det så lenge det varer.