Kjørepress og lavepriser

Så langt denne uken har strømprisen på Østlandet ligget på 1,4 øre/kWh i snitt, og den har vært litt høyere i Midt-Norge (2,2 øre/kWh). Magasinfyllingen på Østlandet har allerede passert 90% og produsentene må produsere for fullt hele tiden for at ikke vannet skal rette over, selv om prisene er ekstremt lave. Dette gir fortsatt kjørepress og lave priser. I tillegg starter nå fellesferien for fullt som gir utslag i et lavere forbruk. Vi har fortsatt eksportbegrensninger på strømkablene våre ut fra Sør-Norge. 

Vi gikk fra en veldig varm juni måned, den nest varmeste junimåneden som er registrert siden år 1900, ifølge Meteorologisk Institutt. Juli måned har så langt vært kjølig, og utsiktene til fint sommervær er ikke de aller beste. Varslene indikerer noe lavere temperaturer enn vanlig og noe mer nedbør enn vanlig. 

Fikk betalt for å bruke strøm

Sist uke kommenterte vi at denne uken kom til å bli spennende rent prismessig, og gjett om det stemte. Prisen på strøm levert i Sør-Norge ble for første gang i historien negativ i en time. Det betyr at alle forbrukere av strøm fikk betalt for å bruke strøm i en time natt til mandag. Til helgen er det også varslet en del mer vind mer enn normalt, men vi tror ikke at prisen skal under 0 slik som forrige helg.