Det tørre været i sør forsterker prisforskjelllen

De to første ukene i mars har vært svært tørre. Værvarslene viser at dette skal fortsette i Sør-Norge også de neste ukene, mens det i Midt- og Nord-Norge skal komme mer nedbør enn normalt. Dette vil dessverre forsterke prisforskjellene mellom nord og sør.
NO3 og NO4 som allerede har rikelig med kraft, vil få enda mer kraft tilgjengelig. NO1, NO2 og NO5 vil derimot få mindre vann i magasin og som snø. Sør-Norge vil derfor i større grad se mot Europa etter kraft, og Europa er fortsatt i en usikker situasjon på grunn av krigen i Ukraina og sanksjoner både fra og mot Russland.
Dette er de viktigste årsakene til at prisområdene NO1, NO2, og NO5 økte til 2,1 kr/kWh i uke 10 (opp fra 1,7 kr/kWh i uke 9). Selv om det er tørrere enn normalt så forventer vi ikke at prisen skal gå ytterligere opp denne uken. Prisene i Europa ser ut til å ha stabilisert seg på rundt 2,5 kr/kWh, og Sør-Norge skal ha nok vannkraft til å levere en lavere pris enn dette de neste ukene.

Forventer forsatt lav strømpris i Midt- og Nord-Norge

NO3 og NO4 ble som forventet levert på 15 øre/kWh i uke 10 (uforandret fra 15 øre/kWh i uke 9), og vår prognose er fortsatt lav pris eller lavere frem til etter sommeren.