Lavere strømpris

Strømprisene i uke 14 gikk ned i alle prisområder unntatt Nord-Norge (NO4). Her gikk prisen noe opp på grunn av lite vindkraft. Sør- og Vest-Norge (NO1, NO2, NO5) endte på 2,05 kr/kWh (ned fra 2,35 kr/kWh) på grunn av stor import av billig kraft fra Europa, spesielt Tyskland, gjennom hele uken på grunn av høy fornybar produksjon. Midt-Norge (NO3) endte på 43,6 (ned fra 51,3 øre/kWh). 

Varmere, men tørr påskeuke

April har vært kald og tørr. Det tørre været fortsetter gjennom påsken, men temperaturen snur til varmere enn normalt i hele Norge den neste uken.

Strømprisforventning

Varmere vær kan gi en start på snøsmeltingen i noen vannmagasiner, men vi tror ikke at det blir nok smelting til at det skal påvirke prisene, spesielt ikke når det fortsatt er lite nedbør i værmeldingen. Vi tror derfor at alle prisområdene skal holde seg stabile gjennom påsken, men Midt-Norge og Nord-Norge er fortsatt veldig avhengig av hvor mye vindkraft som blir produsert. Spesielt Midt-Norge og NO3 kan oppleve midlertidig høye priser dersom vindkraftproduksjonen blir lav.